¤ ¤ ¤
Då var det berre å finne på noko innadørs.
Litt matlaging måtte det bli og det er frå inspirasjon av Dykk i blogglandia.
Frukthausten har som sagt vore rik og epla ventar på å bli brukt. Er grense for kor mykje ein kan ete.... Noko eg ikkje har prøvt før måtte prøvast og det vart eplemos. Eg trudde liksom ikkje det var så supert, men etter denne dagen er eg overbevist. Nydelig godt..........
Lagde av 4 kg. epler. Dette er nok fint å bruke også til anna enn sylte på maten t.d. fyll i gjærbakst.
Brukte ei enkel oppskrift eg fann på nettet.
1 kg. eple
1 1 /2 dl. vatn
3 dl. sukker
Så kokte eg ilag med ei vaniljestang.
Vart veldig smakfullt.
¤
Måtte ha noko å ha eplemosen på .
Det måtte bli kveitebollar i dag.
Mi oppskrift :
2 pk. gjær
12 dl mjølk
300 gr. smør
300 gr. sukker
1 1/2 ts. kardemomme
ca. 1 1/2 kg. kveitemjøl
Det som eg synest er viktig for å få luftig bakst er at det ikkje vert tilsett for mykje mjøl før heving.
Deiga må vær ganske laus. Det er bedre å bruke litt mjøl til utbaking.
Steikast på ca. 220 gr. i ca.12-15 min. Det et er stor forskjel på ovnane så følg med.
¤
Det heng igjen ein del plommer på treda så då ville eg lage litt dissert.
Denne laga eg i går. Den er best når den har fått trekt over natta.
Har skreve i eit tidligare innlegg korleis denne vert til. Enkelt.
Kok opp sukkerlake, du kan tilsette krydder etter smak. Her har eg kokt i lag med vaniljestang.
Ha oppi plommene og gi eit oppkok. La stå til neste dag for å trekke til seg smaken. Vanilestanga skal ligge ilag med.
Med krem på smakar det godt.
Med krem på smakar det godt.
¤
Sida eg har vorte inspirert av alle her på bloggane, vil eg invitere Dykk på ein kopp kaffi og bolle med eplemost....
......velbekome!!!!!
¤
No ser det likevel ut som skylaget held på å sprekke opp, så då vert det nok gjort litt haging i løpet av helga. Det kan jammen trengast for bukselinningen kjennest ut som den har krympa......det kan umoglig ver for mykje av noko anna ! : )
Ha ei fantastisk helg alle saman !!!
Så utrolig flink du har vært i dag! Jeg er så heldig at jeg får eplemos av svigermor, og det er kjempe godt!
SvarSlettNyt livet! Klem
Åhh, jeg kan kjenne duften av både eplemos og boller helt hit! Du har virkelig vært flink i dag. Nå fikk jeg lyst til å bake boller! Helt enig med deg at det er viktig å ikke ha i for mye mel i deigen først. Ha en flott helg. Håper du får fint vær! Ha en fin kveld. Klem
SvarSlettMmmmm... det så godt ut! Riktig god helg!
SvarSlettSå mye snadder du byr på i dag! Vi får bare se hvordan været blir i helgen. Hvis det ikke blir hagevær, så får jeg finne fram blogginnlegget ditt.
SvarSlettGod helg!
Åja, eplemos er kjempegodt! Lenge siden jeg har smakt det, og jeg har ikke epletre engang. Jaja, men plommetre har jeg, selv om der ikke var så mange plommer i år. Plommetreet fikk seg en knekk under Dagmar....Men det er et herlig inspirerende innlegg som jeg blir veldig sulten av. Nystekte boller med eplemos på, og plommedessert smakte utrolig godt :) Tusen takk!
SvarSlettHåper været blir bra, så kanskje bukselinningen din (og min) blir litt større?
Ønsker deg ei flott helg!
Mmmm. Får helt vann i munn! Dette så deilig ut! Takk for besøk og lykke til !!
SvarSlettGlemte å ønske deg en riktig god helg! Kanskje blir det litt sol i hagen?!
SlettDet så utrolig godt ut. Så flink du er:)
SlettHåper du får en bra helg i hagen.
Ganske ulikt meg har vært mye ute å reist i det siste. Har ikkje fått nytte eplehøsten min ennå. Men det står flere kasser i kjelleren på Solbakkjen og venter på meg. Plommedesserten ser aldeles nydelig ut, den må eg prøve !
SvarSlettÅååh, det så fantastisk godt ut! Flinke du! Ha en riktig god helg videre :)
SvarSlettNam nam du har får mye ut av en regnværsdag må jeg si ,så mye snadder.
SvarSlettHa en fin kveld , Maritklem.