torsdag 15. januar 2015

Medan eg ventar på våren.

Her må det sittast hardt på hendene så ikkje fingeren glid bort på knappen for bestilling av frø.
Etter ein ryddesjau i haust måtte eg bestemme meg for å ha ein sesong uten frøbestilling.  Har nok som det er til mange sesongar. Berre nokre ferske tomatfrø må kjøpast. 

Ser at mange har begynt såinga og eg får glede meg over det eg les om temaet i andre sine bloggar, enn så lenge. Skal prøve å drøye såinga litt slik at det ikkje blir så fullt alle stadar inne. Eit håp om at eg kan få sette ut i drivhuset ganske raskt etter prikling.
 Så får vi sjå kor lenge eg klarer å sitte på hendene  : ) Medan vinteren fortsette ute har eg kika på det som overvintra inne. Ser ut som det står liv til med det meste. Blodbegera og pelargoniane er det spirar på. Knollar og løk av ymse slag ser fine ut.


Inne blir det kjøpt litt vår nytt å kvikke opp med.


Krysantemum.

Ei lita tilståing : eg har bestilt LØK frå Kina. Hadde aldri våga å gjort det sjølv, men eg var så heldig å få tilbud om å være med på bestilling frå ein erfaren hagemann frå Harstad, Magnar som så mange kjenner gjennom sin store hagelidenskap. Det er løk av forskjellige sortar Nemocharis.
Spennande ........gled meg til dei dukkar opp.


I hagen yrer det av fuglar. Rødstrupen har vore fast gjest i fleire år. Denne sesongen har det kome fleire eksemplar av den.
Har matstasjonar mange plassar og det går uante mender for.


Desse kom i ein stor flokk. Såg ut som duer og var ganske store. Hadde mykje kvitt under og på ryggen mellom vingane. Eg måtte slå opp i fuglebøkene mine og vart overraska då eg fann ut at det måtte ver gråtrost. Nokon som veit om det stemmer ? 
Trudde den var heilt vanleg her, men denne har eg ikkje sett før.
Trudde rett og slett ikkje den såg slik ut.For å ikkje sitte hendene heilt flate medan eg ventar på litt hagerelatert ser dåkke her kva eg syslar med. Strikkepinnane og heklekroken klirrar flittig.

Hadde lisjemora på overnatting i går og då måtte ho prøve litt av produksjonen. Her ein vott av to forskjellige par.

¤

Ha det fint så lenge.

MarJE10 kommentarer:

 1. Jeg skulle jo heller ikke så noe i år.. Særlig ;-)) Du vi er med på samme bestilling fra Kina! Ikke føste gangen for min del og erfaring som kommer maks en tredjedel av det jeg bestiller. Jeg har også bestilt nomocharis for det får jeg jo aldri nok av :-D Helt klart gråtrost! De er kjempeflotte og ikke helt vanlig her heller. God uke!

  SvarSlett
 2. This is the precise weblog for anybody who needs to seek out out about this topic. You notice so much its almost arduous to argue with you. You positively put a brand new spin on a subject that's been written about for years. Nice stuff, simply nice!

  SvarSlett
 3. Ja, det er best å sitte hendene nå i disse tider! :) Jeg skulle heller ikke bestille frø i år, men det har det blitt likevel...

  Spennende med import fra Kina!

  God helg!

  SvarSlett
 4. Artig å lese om kor du sit på hendene,,, eg trur ikkje noko på det, og det
  ser ein av bildet nedst.
  Flotte bilde du vise. Dissa fuglane trur eg ikkje eg har sett.
  Her blir det litt strikking av tovavottar, men ikkje store mengder.
  Her rundt hytta er det enormt med snø, ikkje til å tru at køyre me 5-10 min mot Eid så
  er det bare vegar og markar.
  Snøhol, er det vel ein kallar det som er her.

  God helg til deg og dine.
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 5. Ha, ha! Du er nok ikke den eneste som prøver å sitte på hendene. Jeg gjør som deg, venter litt med å så! Orker heller ikke hele huset fullt, og har ikke ekstra lys. Blir spennende å se hva du finner på=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Flotte vinterbilder og nydelige stueplanter, kjekt å ha litt farger inne nå på vinteren. Venter også litt med å så, det er litt begrenset hvor tidlig man kan plante ut her i Valdres, selv om jeg også har drivhus. Vottene så fine ute :-)
  Ha en fin uke :-)

  SvarSlett
 7. Flotte vinterbilder du viser.
  Har lært meg å være tomlodig og ikke forhaste seg.
  Skal starte opp med såing ut i februar åh så jeg glader meg.
  Fine votter til lille Ella :) God torsdagskveld,klem fra Ella hihihi

  SvarSlett
 8. Kjent problem - jeg har ikke greidd å holde meg i skinnet, men jeg er i alle fall ei uke seinere enn i fjor... og jeg tror ikke jeg har sådd like mye. Det høres spennende ut med løker fra Kina. Så masse fine strikketing du driver med!

  SvarSlett
 9. Hehe.. Ja skal se hvor lenge det går å sitte på hendene,) Det har rykket kraftig i mine hender også, men tenkte bestille noen stauder av Magnar etterhvert. Han har mye fint!
  Skal bli spennende å se det som kommer fra Kina.
  Gråtrosten er flott. Vi har flokker som overvintrer her ved Trondheimsfjorden, og det gjør de helt sikkert til deg også. I vinter er det mye rognebær igjen på trærne, og det liker de godt. Ellers spiser de epler og annen type bær.
  Koselig med strikking. Riktig god helg til deg!

  SvarSlett