lørdag 8. juni 2013

PAVLOVAKAKE MED OPPSKRIFT.

Siste tida har det vore mange dagar å feire og på ei veke ikkje mindre enn fire her i familien.
Det har blitt i meste laget med kakeeting, så no framover må mosjonering prioriterast :)

Sistemann ut var minstemann som stod konfirmant i år. Han fylte 15 år og ville gjerne ha yndlingskaka Pavlova med mykje bær og frukt på.

Ei veldig enkel og rask kake å lage så eg har lyst å dele her på bloggen.


6 eggekvitar
3 dl. sukker
3 dl. melis  
  2 ts potetmjøl
       2 ts vaniljesukker
        Litt hakka mandlar.

Pisk eggekvitane stive. Tilsett sukker og pisk godt. Tilsett melis og pisk litt til. Rør inn potetmjøl og vaniljesukker.
Bre marengsen utover bakeplata til passe størrelse. Den blir bra stor. Eg passar den til eit avlangt firkanta stort fat som eg har.
Dryss over hakka mandlar.

Steik til lys gyllen i fargen ca. 1 - 1 1/2 time ved 140 grader ( dette varierer frå ovn til ovn, eg brukar 130 grader ) litt nedom midten i ovnen. Litt før den er heilt ferdig slår eg av ovnen og let den stå inni til ovnen er kald. Då held den seg like høg og fin overalt. 

Denne botnen kan steikast mange dagar før den skal brukast. Er berre å pakke den inn.

¤ 

Heimelaga vaniljekrem.
Like enkel å laga denne også.


5 dl. mjølk
   1 vaniljestang
6 eggeblommar ( dei som er igjen frå kakebotnen )
100 gr. sukker
2 ss. maisennamjøl

Kok opp mjølk med splitta vaniljestang i. Avkjøl.
Visp saman eggeplommar, sukker og maisennamjøl. Slå den avkjølte mjølka over eggeplommane og visp heile tida.
Sil blandinga tilbake i panna , varm opp under omrøring til kokepunktet og avkjøl.
Visp ein pakke kremfløte med litt sukker i og bland med vaniljekremen.

Eg brukar å ha på kremen om morgonen same dag som kaka skal brukast. Då blir den litt trekt og er passe crispy. Men dette er selvfølgelig smak og behag korleis ein ønskjer den.

¤ 


Rett før servering har eg oppå frukt og bær.
Det er alt ettersom kva som er ønskt. Her brukte eg kiwi, grøne og raude druer, jordbær og blåbær.
Her i huset er det ønskje om veldig mykje frukt på ca. 1 1/2 kilo brukte eg på denne.


Velbekome :) 

Denne vil eg dele på Helgegleder hjå Vivishagerom og litt til.....

Ha ein god og fin Laurdagskveld, frå MarJE.

20 kommentarer:

  1. Åhhh, den ser utrolig god ut=) Jeg er også veldig glad i pavlova=) Fortsatt fin helg til deg=) Vibeke

    SvarSlett
  2. Nam nam som du freistar på ein laurdagskveld! Den såg aldeles lekker smekker ut:))
    Og som dokke har feira då - fire bursdagar på ei veke! Godt jobba;)
    Synest det er tett i vår heim med tre bursdagar på vel 3 veker, men du slår no alle rekordar:)
    Ha ein aldeles strålande laurdagskveld!
    Klem frå meg.

    SvarSlett
  3. For ei kake! Den så virkelig kjempegod ut! Skjønner godt at gutten din hadde lyst på den. Takk for oppskriften!

    SvarSlett
  4. Fantastisk flott pynta kake, 1,5 kg frukt er ikkje småtterier !!
    Kanskje eg skal prøve di oppskrift neste gong. Den er nesten dobbelt så
    stor som den eg brukar å lage. Eg har heller ikkje potetmjøl i.
    Nyt laurdagskvelden og vonar det blir finare ver i morgå.
    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  5. Hei;)
    Så fristende;) Å så kjempesmart å bruke eggeplommene til vaniljekrem;)Vaniljekrem har jeg ikke laget selv på det jeg kan huske!! Skal printe ut oppskriften å legge den i boka mi;) Kjempegodt med masse frukt på den.
    Lekre bilder;)

    God lørdagskveld;)

    Klem fra Ann-Mari

    SvarSlett
  6. Tusen takk for flott oppskrift! Den skal jeg skrive opp i oppskriftsboken min. Jeg har laget denne før, men da som halvfabrikata pose kjøpt i butikken. Grei den også for bakedummis som meg, men skal nok få til den oppskriften din også. Jeg liker sånne enkle kaker :-)

    Klem fra Marit

    SvarSlett
  7. Mmmm, dette så bare utrolig godt ut! Søtt og friskt:)

    SvarSlett
  8. Dette dåg altfor godt ut!!
    Men trur eg bør vente med den..
    Hadde Konfirmasjon sist helg og denne feirar vi 15 års dag :-)
    Rart når det er sistemann ut..

    God søndag!

    SvarSlett
  9. For en vakker kake som sikkert også smaker godt.
    Klem

    SvarSlett
  10. Åh, her er det nesten så jeg får vann i munnen. Denne kaka så utrolig god ut. Elsker kaker med friske bær.
    Takk for at du deler denne smakfulle helgegleden, også med oppskrift. Ønsker deg en fin søndag. Klem

    SvarSlett
  11. Mmmmmmm...! Får vann i munnen. Pavlovaen er min favoritt.. og tanteungene sin. Bakes stadig her i heimen. Ha en fin søndag!

    SvarSlett
  12. Så godt ut.

    SvarSlett
  13. Ååå...nå fikk jeg vann i munnen!
    Ser fantastisk god ut...flink du er til å bake:)
    Håper du får sol og bedre vær hos deg:)
    Ha en fin søndag:)

    SvarSlett
  14. Mmmm farlig godt, nå fikk jeg veeeldig lyst på kake.
    Marit.

    SvarSlett
  15. Fantastisk flott kake... og den smaker nok like godt som den ser ut!
    Du spurte meg om oppstamma Rhodo på bloggen min. Ja, jeg stammer de opp, men tror det er best å starte med små planter. Jeg har kjøpt flere som jeg stammer opp hos en Rhodo produsent i Ålesund. Den jeg viste bilde av er kjøpt på Hagesenteret, men kikka godt etter for å finne den rett planta. Lykke til!

    SvarSlett
  16. Får vann i munnen av å se all frukten,
    ser aldeles nydelig ut!

    SvarSlett
  17. Åååå, den ser fantastisk god ut!!! Pavlova er en av mine favoritter, kjekt med nye oppskrifter! :-)

    SvarSlett
  18. Denne såg bare helt super-god ut!! DEtte må prøves! Takk for at du deler! Skikkelig søtnos som jeg er, ser denne kaken ut til å inneholde alle mine favoritter;o)
    Deilig med varme og solskinn for tiden! Da passer det jo godt med en sommerslig kake også;o))
    Ønsker deg en flott dag!
    Klem fra Solveig

    SvarSlett
  19. Min favoritt kake, som jeg aldri har prøvd lage selv.... Men en god venninne pleier diske opp med den beste Pavlovan, og jeg er så redd for at om jeg prøver meg på den, så blir jeg skuffet. Men nå fikk jeg lyst å prøve selv også da!
    Titti-klem!

    SvarSlett
  20. Nam, den såg god ut. Eg trur eg må lage ei slik no når eg skal på besøk til sonen min med familie. Svigerdotra mi er veldig glad i slik kake. Her fekk eg inspirasjon, takk!

    SvarSlett