tirsdag 22. januar 2013

STRIKKA VRIDD HALS.

Denne halsen er veldig enkel å strikke. Sjølv om du ikkje kan å strikke og har lyst å prøve er eg nesten sikker på at alle kan få den til.
Den er dekorativ og veldig god i bruk. Når eg surra den to gongar rundt halsen sit den perfekt og varmar godt.
Har prøvd den i dag i 14 minusgrader og eg var varm og god.


Minstemann som er heimeboande kom frå skulen når eg skulle ta bilete. Trudde eg skulle få han til å stå modell men det var ikkje råd. Så då var det berre å gjere det omvendt ( eg modell og han fotograf ).
Slik ser halsen ut surra to gongar rundt halsen.


Når det gjeld tråd kleiar eg av det meste, ivertfall ull inn til huda. Så eg har valgt ein heilt anna tråd enn den som er i oppskrifta. Dalia heiter den og består av 50 % bambus og 50 % akryl. Veldig mjuk og deilig å bruke.
Eg la opp litt fleire maskar  på pinnar nr. 8 fordi denne er nok litt tynnare enn den tråden som er brukt i oppskrifta og for å få den lengda som trengs for å snurre den 2 gongar rundt halsen.
Veldig lett å tilpasse halsen etter den tråden ein vil bruke.

Oppskrifta er frå Pickles og den finn du HER.

¤ ¤ ¤

Eg vil ønskje alle mine flotte lesarar ein trivelig lun kveld.

Helsing MarJE.

16 kommentarer:

 1. Kor fine den er.
  Eg har strikka ein no, men hadde ikkje oppskrift. Eg strikka lengdevegen og tråden tok slutt så eg får den berre ein gong rundt halsen, men kan strekke den litt nedover skuldrane.
  Er din strikka rundt den då ? Kor mange mauskar la du opp i den tråden ? Kunne tenkt meg å lage ein slik.
  Nydeleg farge på den også.
  Her nyttar eg dagslyset til å brodere bittesmå korssting på dåpsklokkestreng..

  Ha ein fin kveld i kulden, helst innandørs ;)
  Klem

  SvarSlett
 2. Kjempefin. Jeg likte fagen veldig godt også. Ha det godt!Hilsen Anne

  SvarSlett
 3. ein trenger noe varmt rundt halsen for tida ja. denne var veldig fin. Likte spes godt fargen. :0)

  SvarSlett
 4. Åhh, så fin den var=) Jeg elsker Pickles og er der stadig vekk både for å se og kjøpe garn=) Håper du har det fint=) Vibeke

  SvarSlett
 5. Den såg skikkelig deilig ut! Fin var den og! Eg er og ei pyse når det gjeld ull, kleiar av det meste. Tåler heldigvis Devold-trøyene - for det er nesten berre ull som duge i denne kylda vi har no! Vert heldigvis mildare til helga....
  Ha ein flott kveld!
  Klem frå Alva

  SvarSlett
 6. Nå trengs det noe godt og varmt rundt halsen når man er ute, og en sånn hals er jo midt i blinken. Oppskriften er enkel og grei. Den skulle være overkommelig for de fleste. Flott at du linker til oppskriften.
  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett
 7. Supert MarjE! Denne skal prøves :) Tusen takk, og ha en fin kveld!

  SvarSlett
 8. Det så ut som en deilig hals! Jeg har også problemer med at ting klør i halsen, og er veldig selektiv med garn til sånt. Må si jeg er mektig imponert over systemet ditt for å ha oversikt over plantene dine!! Hjertelig hilsen Hanne.

  SvarSlett
 9. Så fin den halsen ble og ikke minst praktisk nå i kulda:-) Klem Marianne

  SvarSlett
 10. Så flott hals du har strikket! Du er så flink med håndarbeide :) Jeg tenker at den ble velig myk og god. Jeg fikk til jul noen håndklær av bambus, og de blir ikke så fort stive etter mange vasker. Ha en god natt, klem!

  SvarSlett
 11. Flott hals :) Viktig med varme klær her om dagen, minus 25 nå i skrivende stund.
  Finfin dag til deg.

  SvarSlett
 12. Kjempefine lykter under her, skikkelig artig med disse..har 5 selv nå:))
  Denne vridde halsen har jeg strikket noen av og den er kjempeflott...jeg bruker en av dem nesten daglig.
  Nyt snart helg:))..klem;;)

  SvarSlett
 13. Den halsen så god ut. Kanskje det er håp at jeg også kan greie å strikke en slik en. :) Så flotte islykter du har laget. Har også prøvd meg på islykter, men det var jo så kaldt ute at de er gjennomfrosne..men skal forsøke med varmt vann på midten så kanskje det går å få laget hull i de. I dag er det faktisk bare 7 minus her og nå skal jeg ta min daglige tur ut. Ha det så fint. Klemmer Merethe

  SvarSlett
 14. Koselig at du vil være med på trekningen min. Fin hals du har strikket. Og flotte islykter. Mitt forsøk ble også gjennomfrosset, men jeg tenkte ikke på at vi kunne lage hull i dem. Men de var dekorative som iskuler også! Må nok prøve igjen.

  SvarSlett