søndag 14. april 2013

VÅREN NÆRMA SEG.

Her i Møre og Romsdal på Sunnmøre er vi meir enn klare for våren ...og jammen er den endelig i anmarsj.
Ute bles deg og litt regn har kome, men tempraturen er i skrivande stund 10,1 varmegrader. Slikt kan eg like. - 0.6 på det kaldaste i natt. Så då blir det bra for plantene som er i drivhuset uten varme på.

Det er ikkje mange vårteikna i form av spirar enda men.........


.....eg har fått meg varmkompostbinge. Fredag blei denne tatt i bruk. Spennande å sjå om eg får det til.
Ringde på ein butikk som skulle selge kompostbingar, men i år hadde dei ikkje fått inn. Mannen eg prata med tilbaud meg sin binge. Han hadde ikkje brukt den. Den er av dei første bingane som vart laga og er av trevirke utvendig. Godt isolert innvendig. Den er faktisk fin og ser ganske ny ut sjølv om den har stått ute alle  desse åra. Eg sette den inn med olje. Superheldige var eg som fekk denne flotte bingen.
No gjenstår det å sjå om prosessen kjem i gang. 


Veldig mykje av plenen og beda er islagde. Tjukk is og glatt er det så eg heldt på å ramle fleire gongar på inspeksjonen min.
Det er så beinfrose at vatnet sildrar oppå jorda gjennom beda.
Buksbomhekken min er heilt innefrosen av is.


Litt som kom til syne. Primula, øverst Penstemon den sådde eg forrige sesong så det blir spennande å sjå om den blømer i år. Takløk nederst.


Ein tur innom drivhuset. I går prikla eg mange Cosmos (øverste biletet ).
Her er både stauder og sommarblomar. Nederst t. h. er ein liten plante av raud kvann. Dei frøa fekk eg av bloggaren Tua. Tok dei inn for spiring og det må eg sei var 100 %. Har mange småspirar :)


Her er litt av løkane eg kjøpte på salg alt for seint til å få plante ut, for då var frosten komen i bakken alt.  Dei har stått i garasja og der har vore omtrent like kaldt som ute, men alle har klart seg fint og dei spirer for fullt.....ååååå for ei vårglede.


Stor forskjel i dag og frå sist veke under.Ein av tomatplantene har virkelig tatt laust med veksten cherrytomat Tiny Tim. Blodbegera veks godt, dei er toppa. Og nederst meir frø som vart sådde i går. Eg har ikkje god erfaring med å så direkte i beda så eg gir dei ein god start inne først. Valmuer av mange slag og ringblomar.


Medan eg ventar på at beda kan ryddast har eg gitt krukkene eit strøk med beis. Har 8 av desse firkanta + 3 tønner som er beisa. No ligg vassperlene så fint oppå treverket.
Litt forberedelsar til konfirmasjonen har det blitt i dag. Eg brukar å lage ein spesiell ting til kvar konfirmasjon, denne gongen er det i strikk. Det skal dåkke få sjå seinare kva det er.


Denne flotte boka fann eg i postkassa på Fredag. Eg var så heldig å vinne hjå Ranten med den flotte bloggen Rantenhagen. Gled meg til å lese den for barnebarnet mitt når ho veks litt til. Veldig flotte fargerike bilete i den også.
Tusen takk Ranten!!!

Dette var Vårteikn og Helgegleder hjå meg denne veka.


Klikk på bileta for å vere med eller gå inn og sjå.


Vårteikn hjå Elin med bloggen I hagen ved skauen .................og Helgegleder hjå Vivi med bloggen Vivishagerom og litt til..

¤ ¤ ¤

Ha ein god Søndags kveld alle saman, frå MarJE.


26 kommentarer:

 1. Eg skulle også gjerne hatt varmkompostbinge, men til no har det blitt med tanken. Denne du har kjøpt er skikkeleg fin og pyntar faktisk opp i hagen :)

  Elles er det litt vårteikn i hagen hos deg ser eg, og i drivhuset er det mange :)

  Ha ein god søndag :)

  SvarSlett
 2. Oi, så mange små planter du har. Artig=) Jeg har heller ikke varme i drivhuset, og har tørr ikke å sette ut plantene enda. Må vel bare våge meg utpå å sette dem ut om ikke så lenge. Så heldig du er som har vunnet=) Det er alltid koselig=) Vibeke

  SvarSlett
 3. Det var en flott kompostbinge! Jeg har en jeg også, men min er i plast og er stygg i forhold til din, men den gjør nytten. Jeg sliter med å holde den i gang om vinteren, for det blir jo så kaldt her. Men ellers går det greit. Jeg var også så heldig å vinne denne fine boken. Deilig å se at det smelter hos deg :-)
  Ha en fin kveld. Klem fra Marit

  SvarSlett
 4. Lykke til med varmkomposten. Det har eg ikkje våga meg på, men kaldkompost har eg hatt i alle år, og det er som han sa ein sorenskrivar i nabolaget på 1800-talet "ei gullgruve".
  Han får nok føter å gå på snøen og vinteren hjå deg og no i synnakulingen og regnet. God søndagkveld til deg og!

  SvarSlett
 5. Kjære vene for ei ishelle du har i hagen! Har ikkje vore ute og sjekka - mulig eg har noko eg og nedom huset;) Mykje som spirer og gror hos deg, forstår ikkje kor du rekk alt med konfirmasjon og greier!
  Å det er så deilig med mildver! Så får det berre regne og blåse for då reiser iallefall snø og is!
  Fin søndagskveld i svingen:)
  Klem frå meg opp i bakkja.

  SvarSlett
 6. Så godt at våren har kommet så godt i gang hos deg! Og så mye fint du har i drivhuset!
  Ha en fin søndagskveld!

  SvarSlett
 7. Grattis med binge og premie fra Rantenhage. Jammen vokser og gror det inne hos deg, selv om vinteren ikke har sluppet helt taket ute. Ha en fin uke.

  SvarSlett
 8. Det er så koseleg å lese om alt du styre med både ute og inne.
  Eg trudde ikkje det var sopass varmt ute, her er litt attonde for vinden så det har vore ein grei dag.
  Me har vore til Runde og kjøpt middag, ingen vindkast over brua og lite båre, så vinden hadde nok ei anna retning.
  All snøen er vekk her så no BLIR det vår altså, både hos deg og meg :)

  Ynskjer deg ein fin søndagskveld og ei fin ny veke !
  Klem frå Anne-Mari

  SvarSlett
 9. Gratulerer med kompostbingen! Jeg har også en varmkompost og det er gull verdt!
  Våren ser ut til å ha kommet like "langt" hos deg som hos meg, men med varmen vi har fått nå så blir vi forhåpentligvis snart kvitt snöen.
  Klem!

  SvarSlett
 10. Så flott med varmkompost!...det blir super gjødsel:)Og det våres hos deg...jeg syns det ikke skjer mye i min hage,men det gjør vel det...det går bare veeeeldig sent...:)
  Ny uke og nye muligheter:))

  SvarSlett
 11. Oj, du er sannelig ei driftig dame! :-) Så mange spennende spirer i "krukker og kar". Lykke til med varmkomposteringen- håper det blir å fungere greit!
  Ha ei fin-fin ny uke! :-)

  SvarSlett
 12. Nå begynner det virkelig å skje noe i hagen din siden sist uke, utrolig herlig at snøen er i ferd med å gi seg for denne gang! Flotte spirer du har, du er så flink!!

  SvarSlett
 13. Bare hyggelig sier vi i Rantenhagen! Vel unt! Det er klart vårlig hos deg og med mildværet så tenker jeg mye får fart på veksten?! Ha en flott ny uke!

  SvarSlett
 14. Se nå våres det hos deg! Så deilig at snøen forsviner og plantene kommer til syne.
  Fin kompostbinge - blir spennende å se hvordan det går. Vi har også snakket om å prøve dette, så håper du får gode erfaringer med den.
  Kjekt med løkspirene som er i gang. Det er jo en veldig god idé å sette noen krukker av 'løk-på-salg' i garasjen, så kommer de kanskje tidligere.

  SvarSlett
 15. Det er så deilig når snøen forsvinner og spennende å se hva som dukker opp.

  Ha en flott dag.
  Klem

  SvarSlett
 16. SÅ herlig å se alle spirene dine.Har du erfaring med at blodbeger småplantene nesten ikke skal ha vann? Hvis de får for mye henger de straks med hodet. Så jeg er veldig forsiktig med vanningen og det liker de. Her har veldig mye av snøen smeltet vekk.Særlig i sørhellinga i hagen og det er absolutt den viktigste delen av hagen :)
  jeg sår også veldig lite rett ut i bedene. Er for ivrig med lukingen tror jeg for det er sjelden jeg finner igjen det som såes direkte :) Ønsker deg fine dager med varme så snø og is forsvinner fort. Klemmer Merethe

  SvarSlett
 17. Takk for koselig kommentar på bloggen min, det var kjekt! -Artig å komme over nye blogger der man kan hente litt inspirasjon og idèer, og jeg må si du har en fin og innholdsrik blogg! Lykke til med såing og planting. Hos meg ligger fortsatt snøen, så jeg har lagt såingen på vent, men våren er i anmasj, og det føles veldig godt. Ha en fin dag! -Hobbymauren-

  SvarSlett
 18. Til tross for rester av is og snø, skjer det jamen mye spennende hos deg. Godt at våren endelig er på vei.
  Her hos meg har all snøen forsvunnet på 48 timer!
  Ha en fin tirsdagskveld!

  SvarSlett
 19. Gleder meg til å høre mer om komposteringa di, spennende. Har en plan om å starte opp, derfor er det fint å høste av andres erfaringer.
  Fin onsdag til deg og tvi tvi med snøsmeltinga, det går seint her og.

  SvarSlett
 20. Nå forsvinner vel siste rest av vinteren fort tenker jeg, litt ruskevær og ikke nattefrost gjør jo susen.
  Så mange flotte blomster du har på gang,rød kvann har jeg også fått og jeg tror det skjer noe i akkurat den potta nå, små grønne spirer,,artig,,

  Takk for at du deler dine erfaringer om blodbeger, den er vist ikke så kresen forstår jeg.
  Ha en fin dag.

  SvarSlett
 21. Oj så härligt det ser ut när det börjar visa sig i rabatterna.
  Dina krukor ser ut att komma igång fint.

  Ha det gott

  SvarSlett
 22. Så flink du er! Skikkelig produktiv
  dame. Og plantene er på vei, ser jeg!

  SvarSlett
 23. Så fin vårbilder, nå er vi igang for fult.
  Så flotte spirer du har på gang.
  Ha en fin helg.

  SvarSlett
 24. Så koselig det var hos deg da her i svingen. Tror jeg vil følge deg.
  Klem

  SvarSlett
 25. Ja her var det fine vårbilder,så koselig.
  Å det er så kjekt å begynne i hagen igjen.
  Ønsker deg ei fin uke,klem

  SvarSlett
 26. Å så herlig med alle de spirene;) Jeg har så lyst til å begynne å så, men jeg vet at med viderutdanning og en kneoperasjon om noen uker må jeg begrense meg!!!
  Vi har hatt varmkompost i 20år, så greit. masse deilig hjemmelaget kompostjord. Etter den første vinteren med litt for lite varme i den har den "gått" året rundt;) Vi har ca samme typen som den du har fått;)
  Lykke til;)

  Klem fra Ann-Mari

  SvarSlett