tirsdag 28. oktober 2014

SMØRBRØDKJEKS MED HAVREGRYN.

Etter at eg la ut bilete av kjeksa på Instagram fekk eg tilbakemelding og spørsmål om oppskrift.


Legg den ut her på bloggen så då er det fritt fram for dei som vil å prøve den : )

Dette er ikkje søte kjeks. Så dei kan brukast til å ha på vanleg pålegg men også ost med ein sylteklatt viss søthungeren skal melde seg.



OPPSKRIFT

2 dl. solsikkekjerner
1 dl. sesamfrø
1 dl.linfrø
6 dl.havregryn
1/2 dl.sukker
1 ts. salt
1 ss. hjortesalt
150 gr. smalta smør
3, 5 dl.kulturmjølk
1 egg
ca. 7 dl.kveitemjøl

Bland saman alle ingrediensane, hold tilbake litt av kv.mjølet og tilsett meir etter behov ( eg måtte ha meir enn det som stod i oppskrifta )
Kjevl ut deiga til den er ca. 1 / 2 cm. tjukk og stikk ut kjeks med eit glas el. l. 
Prikk dei med ein gaffel el. pinne og steik på 200 grader i 10 - 12 min. til kjeksa er gylne i kantane.
Avkjøl på rist og nyt dei med pålegg eller ost.



Velbekome.

Ha ein fin ettermiddag.

MarJE

7 kommentarer:

  1. Disse så fristende ut. Takk for at du deler oppskrift.
    I morgen blir det å teste ut smørbrødkjeksene.
    Ønsker deg en fin høstdag selv om regnet høljer ned.
    Ellaklem ;)

    SvarSlett
  2. Så gode de ser ut da! Takk for flott oppskrift :)

    Klem fra Marit

    SvarSlett
  3. Grove smørbrødkjeks ser godt ut. Takk for oppskrift!




    SvarSlett
  4. Desse kjeksa ser kjempegode ut, og bra sunne.
    Eg skal prøve å lage dei, men først skal eg ein svipptur til Budapest ...
    Fær i dag og vonar å legge toreveret bak oss ;)

    Klem frå Anne-Mari

    SvarSlett
  5. Takk for oppskrift! Eg må nok baka no

    SvarSlett
  6. Mmmm, de så virkelig gode ut=) Håper du har det bra, og god søndag til dere=) Vibeke

    SvarSlett