onsdag 8. august 2012

HUSMOR GENENE SETTE INN....

Sida det var meldt regnver i dag bestemte eg meg for at husmor genene måtte ta i eit tak. Veret har vore upåklagelig bra det. Lyst overskya med god tempratur. Men det som er bestemt er bestemt. Det var berre å brette opp armane og starte.......
Sette brødeig, fylle opp vaskemaskina, stryke kle, støvsuge og vaske gulv, lage opp og steike brøda,  handle, lage middag og rydde opp.
Minstemann på 14 år (er berre han som bur igjen heime) ønskte seg spekesild til middag i dag. Det var eg ikkje sein med å konstatere at eg var svært nøgd med det valet. Ikkje ofte born vel slik kost.

Ekte husmannskost. Spekesild med potet, kålstuing, rå løk, rødbetar og flatbrød. 

Til kaffi . Jordbær med sjokoladetrekk mmmmmm........

Nysteikte brød : )

¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Kva passar vel bedre enn å gå ut i hagen  og ta bilete av ei skjønnheit som eg kjøpte og fekk i jorda i går. Var på gartneri utsalet og skulle BERRE kjøpe meg ein Klematis. Med meg heim vart to Klematis, fire Roser og to Dagliljer : D . Dette MÅ ver mitt siste gartneri besøk i år, då eg ikkje greier å motstå alle fristelsane : )) 


Skjønnheita er " Astrid Lindgren", ikkje heilt utsprunga her på biletet. Den skulle ha alle dei trekka eg var ute etter. Hardfør, sterk mot sjukdom, blomstervillig og den har ein nydelig farge.
Vakker.......................... 

¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Til alle som ser inn om til meg her. Ha ein praktfull ettermiddag : )

12 kommentarer:

  1. Mmm,den maten så god ut!Sursild er det lenge siden jeg har spist,men du og du så godt det er!

    Rosen Astrid Lindgren har jeg akkurat kjøpt meg,hadde flere innlegg om den faktisk for litt siden,den er bare såå nydelig!

    SvarSlett
  2. Hvor ser det lækkert ud.
    Smuk rose.
    Ha`en god aften.

    SvarSlett
  3. Nå vet jeg hva jeg skal servere til middag i morgen, jeg å bare overbevise gutta
    først. Spekesilda med alt godt tilbehør så nemlig megafristende ut..
    Godt rosetips Astrid Lindgren, skal huske henne...
    Dyktig husmor, du kan gjerne slippe inn på mitt kjøkken!

    SvarSlett
  4. Du har virkelig vært flink! Husmorgenene slipper ikke så ofte til om sommeren her i huset, men det blir noen skippertak innimellom ;-)
    Oscar Wilde sa: Jeg kan motstå alt unntatt fristelser. Synes jeg kjenner igjen følelsen av at noen ganger bør en ikke oppsøke hagesentere, for det er komplett umulig å komme hjem med bare det en har tenkt å kjøpe i utgangspunktet. Astrid Lindgren er en nydelig rose :-) Klem fra Marit

    SvarSlett
  5. Ja en må bare bite gommene sammen og få unna litt husarbeid ,det gjør seg sjeldent selv.
    Du har vert flink da og så blir det så god lukt i huset etterpå.

    Så sprekt med spekesild på ønskelista for en fjortis , men så var det ett delikat måltid du har laget ,,og de jordbæra mmm,,

    Nydelig rose , ha en fin dag.

    Maritklem.

    SvarSlett
  6. Imponerende :-) Jeg kan ikke huske sist jeg laget hjemmebakt brød!
    Astrid Lindgren rosen var forresten skikkelig vakker!
    Stein

    SvarSlett
  7. Beautiful rose, strawberries are very tasty. I am greeting

    SvarSlett
  8. Å, så flink du har vært. Hjemmelaget er godt;-))

    SvarSlett
  9. Å duådu, nå fikk jeg lyst på spekesild!!
    (Takk for kommentar inne hos meg)
    Kjenner igjen både husmor-skippertak og hagesenter-trang..med påfølgende nedlagt forbud for seg selv :)))

    SvarSlett
  10. wow...ja her må jeg si husmorgenene virkelig slo til:.))

    så ikke dumt ut.:)

    Ha en kos helg..)

    SvarSlett
  11. Spekesild husker jeg min mor og far spiste innimellom. Men vi spiste ikke det...kanskje vi ikke likte det den gangen. Nå er jo det nydelig, men glemmer det litt av...hm... fikk veldig lyst på det. :) Astrid Lindgren rosen er nydelig, Har to stykker av den og ja...den er hardfør og nøysom synes jeg. Hi hi ...kjenner til det der med skulle bare ha en plante...jeg er rå til å komme hjem med mye mere enn det jeg hadde planlagt. Men vi har en sund interesse dette med haging. Vi får trening i alla spaingen veit du ;) God helg. Klemmer Merethe

    SvarSlett
  12. Så koselig med kommentar på bloggen, for da oppdager jeg din=) Spekesild er min favorittmat. Det fikk jeg av min bestefar fra jeg var veldig liten. Spekesild, flatbrød med smør, potet og løk. Alltid med havregrynssuppe=) Fine minner=) Håper du får ei fin ny uke=) Vibeke

    SvarSlett