onsdag 19. september 2012

HAGEGLEDE I GJØRMA.

Når vi har busett oss her vi har gjort blant dei Sunnmørske alpar er det berre å få på seg ullunderkle, hue, hals, regnkle og militærstøvlar ( Dalsfjordstøvlar på lokalt språk fordi det var der dei vart produserte ) visst vi skal få ver ute i hagen å plante litt. For her vil ikkje fuktigheita slutte å dette ned og det er uante mengder som har kome.

Plenen er grøfta på kryss og tvers men med desse mengdene og over så lang tid greier det ikkje å svelge unna. Vi har aldri sett den så gjennomvåt før.

Eg såg rett og slett ut som ein moldukse der eg stod og grov og grov. Det var ikkje småtterier til hol som skulle gravast heller når eg skulle plante 6 rosetred, 2 tred, 3 busker, mange stauder og frøplantar som vart sett på vent i ventebedet + løk :) Og spada vart så tung av den våte molda som klaka seg på......lurer på om det var ei som prata ein heil del med seg sjølv og kanskje ?....sa noko som ho ikkje skulla sagt. Streng beskjed til svar at no må det ver slutt på alle desse kjøpa mine. Ivertfall impulskjøp!!!! ( Kjekt å gi seg sjølv slike beskjedar spørs berre kor lenge det held ).

Eg heldt på i to dagar og var skikkelig lei.....men utrulig eg lærer no aldri heller.
Det regna stort sett heile tida begge dagane : (

Litt løk som vart planta.

Fekk tømt alle krukkene også ......denne dahliaen " Gallery Art Fair " fekk vere med inn og sett i vase i lag med ........

......Haustbergknapp.

For ei glede når denne jobben endelig var unnagjort sjølv om eg nesten er heilt sikker på at det vert ein ny runde med flyttesjau på enkelte av desse plantene til neste år. 

Skal lage dam og då vil det nok verte behov for å omplassere litt.

¤ ¤ ¤

Når det leid på dag fekk eg besøk av ei som ønkte seg nye klutar til kjøkkenet.
Det må vel verte ei råd med.....avgarde for å kjøpe LITT bomullstråd.

Hjelpe og trøste, kva trur du var det første som møtte meg på den butikken når eg kom inn døra ??
Jaudå, eit heilt stativ med løk. Ho minte meg på kva eg hadde sagt tidligare om at no skulle eg ikkje kjøpe meir......nei, skal berre sjå litt : ) Venta til ho gjekk inn i butikken.....då var eg snar å slenge desse i korga.....

........dette må ein vel kalle for tvangshandlig ( no må eg skjerpe meg ).

Desse to bøkene vart også med.......har planer om å ha dei til hagenotatar. Til og med glinsande steinar på :)

Det var jammen salg på tråd......då måtte eg selvfølgelig kjøpe meir enn eg hadde tenkt. Vart både bomull og alpakkatråd (eg har no det digre lageret frå før).

Det er to ting eg har problemer med å gå forbi. Det er hagerelaterte ting og tråd. Men eg trøystar meg med at det er positivt å ha slike trivelige hobbyar.
ENIG I DET?  

Ha ein gledelig dag alle saman!

16 kommentarer:

 1. Hahaha, må flire ja...! trur vi er mange med slike graveøkter, omplasseringer og laaaang kø av ventende herligheter. Når endelig en ser enden på årets kø, faller en tilfeldig over mer en må ha..
  Men enig med du-helt klart positivt!

  SvarSlett
 2. Ja, det er nok noe med tvangshandlinger dette her ;-) Jeg kjenner meg veldig igjen. Må ha, må bare ha... Skikkelig grisevær hos deg skjønner jeg. Håper regnet snart slutter. Kos deg inne med garnet ditt så lenge. Klem Marit

  SvarSlett
 3. Jeg tar av meg hatten (eller sydvesten) for de som kler seg i full mundur og graver og planter i hagen uansett vær. Her hos meg står det også mye som skal plantes ut, men det får bare vente til det blir litt bedre vær. Heldigvis ser det ut som det skal bli en mulighet til helgen.
  Noen "laster" må vi ha. Du kunne gjort verre ting enn å handle planter og garn.

  SvarSlett
 4. Ler godt...er man hagegal så er man det...er akkurat likens. Drar jeg innom noe sted bare for å SE...ja da kommer jeg ut med både den ene og den andre planten. Og det er min kjære som kjører meg dit så han bremser jo ikke akkurat han heller :) men det er en sunn interesse og så lenge man har anledning til å unne seg slike ting så sier nå jeg ,hvorfor ikke? :) Garn må man ha til vinterkvelder,supert med salg. Ha det så fint og god klem til deg som gleder så med dine ord.

  SvarSlett
 5. Jeg må le av innleggene dine=) Kjenner meg litt igjen. Bra du har pågangsmot. Jeg synes ikke du skal slutte å gå fra hageting og tang. Håper vi får se noe av det du lager=) For det vil jeg gjerne=) Vibeke

  SvarSlett
 6. Aiaiai, vi er så like så like. Planter, løk og strikkegarn er helt umulig å passere uten at noe "faller" oppi korga. Men tusen takk for at du gjør så jeg ikke føler meg helt alene om nevrotiske tvangshandlinger ved løkstativer og garnkurver:))

  SvarSlett
 7. Kjenner meg igjen, hardt arbeid å grave i regntung jord. Så er det alltid noe som må flyttes , graves opp, lukes, rives før en kan plante i brun jord, eller nå for tiden sorpa, et godt Stavangerutrykk for jord som klabber og kaker seg på grunn av vanngehalten. Puh, det blir alltid tyngre og mer arbeid enn en tror.
  Når jeg shopper vilt prøver jeg å trøste meg selv med at det er så mye jeg ikke bruker penger på, verken reiser, dyre viner, fallskjermutstyr og fancy biler. Hage er en sunn, naturvennlig og sosial interesse.(tenker på blogging)
  Strikking likeså, kreativt, morsomt og kjekt tidsfordriv. Dessuten nyttige, vakre gaver som bli satt pris på. Nei vi skal ikke ha dårlig samvittighet. Kos deg i Hagen og med fargerikt håndarbeide!

  SvarSlett
 8. Haha kjenner til den sjuken ja ;o),istedenfor garn så hamstrer jeg stoff ;o)
  Trøster meg med at jeg ikke får abstinensproblemer av denne stoff og planterusen ;o)

  SvarSlett
 9. Hei:)
  hihihi, en får aldrig nok av slike ting :)
  har selv kjøpt en del løk, som jeg må få gravd ned snart ..
  jeg har kjøpt en del tulipaner og allium så nå gleder jeg meg til våren :)
  klem:)

  SvarSlett
 10. Akkurat det bildet av gjørmeklær og støvler var veldig lett å kjenne igjen. Nå tror jeg det har regnet mer eller mindre sammenhengende den siste måneden.. Men løken må jo i jorden! Det skjønner jo alle :)

  SvarSlett
 11. For en jobb du har gjort, også i det været! Deilig når jobben er gjort da:-) Skjønner at du ikke kan gå forbi høstløk, det er så gøy å sette masse hvert år, og glede seg til våren.
  Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 12. Hei på deg!
  Takk for kosleg helsing hos meg:) Så kjekt at du kommentert så eg fann fram til deg;) Visste ikkje at du også har blogg. Du er berre heil rå på hage! Ser deg med rompa i veret stadig vekk! Og at du orkar å halde på i dette drittveret det fattar eg ikkje! Må berre ta av meg hatten for deg!
  Klem frå meg.

  SvarSlett
 13. For en sjau dere har gjort , men ting må jo bare gjøres og når værgudene spiller så dårlig på lag må en jo hopp i det.
  Så flott løk du har satt ,jeg går å venter på en pakke med løk i posten.
  Men nå har vi vært veldig heldig med september været,,bank i bordet,,

  Du skal ikke kjede deg med alt det flotte garnet , det er litt deilig med høst også strikke , TV og alt det der som hører med på mørke kvelder.

  Ha en fin høstdag inne eller ute , Maritklem.

  SvarSlett
 14. Haha - en herlig hobby! Jeg greier heller ikke å gå forbi garnbutikker... enda jeg har et garnlager så jeg nesten kunne starta forretning sjøl..
  Og nå må jeg ha løk kjenner jeg ;)
  Fortsatt fin torsdag til deg :)

  SvarSlett
 15. På tross av alt som kommer ned fra himmelen, klarer du å vise hagelede og optimisme om nye tider.

  SvarSlett
 16. For eit fornøyeleg innlegg du har gjort her. Det går så godt an å kjenne seg att. Godt du har eit godt lager med tråd som du kan kose deg med i omnsvarmen. Håpar du får like flott veir i helga som yr har lova oss her.

  SvarSlett