fredag 28. september 2012

KLATRESTATIV TIL......

......Rose, Klematis og Kaprifol vart det laga i dag !!!!!!

Har ymta lenge og vel frampå om at eg treng klatrestativ til nokre roser +++. Har no sagt at det hastar ikkje, det kan kanskje gjerast i vinter. Hadde lyst på slike som er laga av armeringsjern og armeringsmatter.

Når eg var ein tur i garasja såg eg ei kasse som ikkje hadde vore der før. Måtte selvfølgelig studere den. Og gjett kva som var i den???  Eit sveiseapparat. Eg vart aldeles glad og forstod at no var noko i gjæring : D

Jaudå, i dag etter frukost var det ein kjekk kar som sa : eg må vel fare å kjøpe armeringsjern og matter. Ja, vil du det? Det var virkelig flott, sa eg kjempe glad. No var vi i gang!!!!!


Armeringsmatte og jern. Kutting med vinkelslipar øverst og sveising nederst.


Dette var det første. Til og med ramme rundt. Det er i nostalgi kroken og det er ein kaprifol som skal dekke denne. Den er liten enda, men til neste år regnar eg med den veks seg kraftig.


Denne er av armeringsjern. Den er laga i trekant og sveist saman. I denne skal ei klatrerose vekse. Den er planta i år og har vokse godt så den rekk eit stykke opp.


Stativ nr.3. Laga av armeringsjern og armeringsmatter. Dette er også i trekant . Jerna er litt bøygde øverst. Her skal ein Klematis som eg har laga av stikling veksa. Den har ikkje kome opp på fleire sesongar. Eg hugsa ikkje kva det var for ein heller. Men det er av den som tydeligvis er feilmerka. Den er merka med Nelly Moser, det ser eg er heilt feil. Denne er faktisk finare og morplanta har blømt i heile sommar og står i fullt flor enda.

Eg er strålandes fornøgd med stativa. Dette er berre starten, treng umåtelig mange. Torer ikkje sei antalet for då besvimer vel han som skal lage dei. Skal lage bogar også : )....stakkars mann.
MEN ein premie må det vanke til ein slik kjekkas.......skal tru kva det skal ver ?????...det er heilt hemmelig :)

¤ ¤ ¤

Medan eg gjekk her å var handtlangar fekk eg syssla litt. Planta dei 7 staudene eg kjøpte ( ja,eg har kjøpt no igjen)denne veka. Var no på 70%. Slikt går no ein vel ikkje forbi når der til og med var nokre eg berre måtte ha.

Så knipsa eg litt haust.


Det er ein Spirea av eit slag.


Jammen er det fint med regndråpar.

¤ ¤ ¤

Så vil eg, ei av dei heldigaste damene på Sunnmøre ØNSKJE DYKK ALLE ei trivelig helg.

15 kommentarer:

 1. Flotte klatrestativ! Har vært inne og snuset på Claus Dalby sine og endog bestilt dem hos en lokal hobbysveiser, men tror oppdraget lignet for lite på bilmekking. Kanskje sveiseappart og evnt. kurs kunne være en julegave til far i huset, hmmmm. Hei sveis!

  SvarSlett
 2. Så FINE klatrestativ du fikk! Imponerende! Dette fortjener helt klart en premie (og da blir det kanskje ikke så vanskelig å be om flere stativ heller? :-)

  Ha en flott helg!

  Klem!

  SvarSlett
 3. Wow, det var mannen sin det :) En ønskemann, spør du meg! Hadde min spurt om det samme, hadde JEG besvimt, he-he! Han jobber i bygningsbransjen og vil ikke hverken se eller ha armeringsnett/jern i hagen.....Utrolig flotte stativ, det må du si til ham! Skryt uhemmet :)
  Ønsker deg en fin helg!

  SvarSlett
 4. Så utrolig flotte klatrestativ! Her vil nok rosene og clematisene trives!

  Ønsker deg en fin helg! Klem

  SvarSlett
 5. Å de ble fine ,det er en flink mann du har satt i gang.
  Det blir artig å se de med blomster til sommeren .

  God helg , Maritklem.

  SvarSlett
 6. Så fine de ble. Har du sveiset selv, eller? Ønsker meg sveise-apparat jeg også. Vi har masse armeringsjern i hagen. Elsker det! Fin helg til deg=) Vibeke

  SvarSlett
 7. Heldige du som har fått så flotte stativ til klatrerne i hagen :) God helg!

  SvarSlett
 8. Takk for koselig kommentar på bloggen min. Skal si du har mye fint i hagen din, regner med du er utstyrt med både grønne fingre og gode vekstforhold! :-) Ønsker deg ei fin-fin helg!

  SvarSlett
 9. Så flotte klatrestativ mannen din har laget! Likte veldig godt trekantstativene.
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 10. O HILDRANDE DU !!!!! Steike fine klatrestativ, dette var han god på ja! Men nå som du har sett hvordan han gjør det, greier du nok å sveise flere selv, kanskje? Her har vi fullt sveiseutstyr og alskens herligheter i rust liggende, så sveisekurs er bestilt hos gemalen for flere år siden..ja teorien er gjennomgått også...NÅ må det bare bli, med slik fantastisk inspirasjon her hos deg :)

  SvarSlett
 11. Du er kjempeheldig! Stativene er innmari fine. Jeg synes også at armeringsjern gjør seg veldig godt i hagen.Ha en riktig god helg! Anne

  SvarSlett
 12. Så flotte stativ du har fatt deg. Jeg har en armeringsmatte som ligger og venter på å bli klatrestativ. Det blir vel ikke på denne siden av vinteren det bli klatrestativ her i hagen dessverre, men hanymannen min holder på med garasje og en lang støttemur. Det er jo grenser for hva jeg kan mase om :-)))
  Trekanta stativ var ikke så dumt, det er lettere å lage enn runde som jeg hadde tenkt. Det er en viss fare for at jeg stjeler ideen din.
  Hvordan har dere festa stativet med ramme i bakken? Støpt? Vurderer å kjøpe sveiseapparat i julepresang til min kjære - tenk hvor glad han blir for det :-))))

  SvarSlett
 13. Kjempefine stativer dere har laget. Hmm, om mulig det blir hermet litt etter disse :)
  Fineste lørdagen til deg.

  SvarSlett
 14. Må si meg enig med de andre her, de stativene var flotte! Jeg har en handy mann med sveiseapparat i garasjen, som han liker å bruke. Skal ikke se helt bort fra at jeg kan gi han et tilsvarende oppdrag i fremtiden ;-) God helg!

  SvarSlett
 15. Gode ideer til spaljeer. Disse tror jeg min handyman kan klare. Han har altså ikke forstått at rustjern er pent i hagen. Han kan ikke forstå at jeg ikke vil ha noe penere....

  SvarSlett