mandag 10. desember 2012

SNICKERS KULER.


I dag har det vore dagen med matlaging av ymse slag. 
Brød må ein ha sjølv om jula nermar seg. Julesurkålen er kokt og litt søtt til jule kaffien er kome i boks.


Har lyst å dele oppskrifta med Dykk på snickers kuler, ei herlig konfekt.


                                             1 boks peanutbutter
                                             2 dl lys sirup 
                                             1 dl. sukker

Smelt desse 3 ingrediensane i ei panne.

                                              10 dl. cornflakes
                                              1 dl. kokosmasse
                                              1 ts. vaniljesukker

Bland ingrediensane i den smelta massa.

2 plater lys kokesjokolade + ein klatt delfiafett smaltast i vannbad og kulene dyppast i.

Kulene skal vere så små at det er passe til å ha heile i munnen. 
Bruk ei teskei ( dypp den i vatn så det ikkje set seg fast ) å sett dei med på papirkledd plate.
Sett kaldt så dei får stivne før du dyppar dei i sjokolade.


I staden for å dyppe dei er det lettare å ha sjokoladen i ein plastpose. Klipp eit urlite hol og sprut på. Går mykje fortare og blir ikkje noko søl.

Oppbevar dei i tett boks på ein kjølig plass ( kjøleskapet er perfekt ).

¤ ¤ ¤

Så må eg få takke alle kjekke bloggarar for koselige besøk og for alle gledelige kommentarar som vert lagde igjen. Tusen, tusen takk.

Klem frå MarJE. 
  

15 kommentarer:

  1. Mmmmmm. Skulle egentlig ikkje lage meir til jul, men jammen trur eg at eg må prøve desse snickerskulene! Såg no berre aldeles gode ut!
    I kveld har eg greidd å ete meg kvalm på brente mandlar som vi laga i går! Farlig godt det også! Umulig å stoppe å ete når ein fyrst har begynt!
    Ha ei kjekk førjulsveke!
    Klem frå meg:)

    SvarSlett
  2. Farligt, farligt, men herligt, herligt! Denne oppskriften printer jeg ut. Tusen takk for både god ide, og koselig kommentar. Frø er sendt i posten i dag. :) Anne Kari

    SvarSlett
  3. Mmm, det ser så godt ut, men eg er allergisk mot nøtter og mandler så
    dette er nok ikkje noko for meg.
    Eg er imponert over at du lagar surkål. Det har eg aldri prøvt.

    Ynskjer deg ein fin dag i morgå !
    Klem

    SvarSlett
  4. Det der var ikkje akkurat lavkarbo, men sikkert godt og veldig veldig mektig. Så ein et ikkje mye av det i gongen.
    Kjekt med oppskrift til dei som vil lage den. Håper du koser deg i førjulstida. klem

    SvarSlett
  5. Tror dette må bli en av de godteriene vi prøver oss på i år.
    Ser kjempegodt ut.
    Ha ei herlig førjulsuke :)

    SvarSlett
  6. Oj, oj, dette ser godt ut! ;)
    Du frister en søtmons. Hi hi.
    Jeg får nok spare på oppskriften, og kanskje prøve meg på dette. :)
    Kos deg videre i førjulstiden!

    SvarSlett
  7. Dette er sånt som en ikke burde se eller lage, men du verden så godt det så ut!!
    Farlige fristelser i disse førjulstider, men sånn er det nå på denne tiden av året. Takk for flott oppskrift!

    Ha en fin dag, klem!

    SvarSlett
  8. Mmmmm disse må jeg også
    lage,takk for at du deler
    oppskrift. :) Tror jeg
    kommer til å spise dem
    opp med en gang.
    Kos deg.
    Klem Mette.

    SvarSlett
  9. De kulene skal jeg prøve å lage, skikkelig snadder til jul.
    Takk for oppskriften.

    SvarSlett
  10. Dette høres supergodt ut=) Nam, nam! Kanskje jeg må prøve, selv jeg ikke har godt av så mye søtsaker??? håper du koser deg i førjulstiden=) Vibeke

    SvarSlett
  11. Nesten så jeg kjente buksen begynte å stramme rundt midjen, bare ved synet :)

    SvarSlett
  12. Disse kunne man vel gjerne ha på boks i julen...mmmm...de så gode ut.
    Takk for koselig besøk på bloggen min.
    Ha ei fin førjulstid.
    Klem fra Kristin

    SvarSlett
  13. Mmm de så utrolig gode ut, det er godt for alt som er gjort og er i boks.

    Ha en fin onsdag, Maritklem.

    SvarSlett
  14. Mmm..dette ser veeldig farlig godt ut!!
    Ønsker deg en fiiin dag:))

    SvarSlett
  15. Er helt enig om at dette ser farlig godt ut!
    Kunne vært artig å prøve...
    Ønsker deg en fortsatt fin onsdagskveld.

    SvarSlett