torsdag 27. desember 2012

VINTERSTEMNING.

Endelig kom det skikkelig julestemning her hjå oss.
I går kveld kom snøven og det har dryssa sida det. Den er lett og fin med ca. 3 minus i lufta.

No går eg på Julefri, så eg måtte ut i hagen ein tur for å nyte den friske lufta.
Slik såg det ut der.


Inni mellom bygene skein sola bak skyene.
Som dåkke ser er drivhuset pakka godt inne, skal ikkje ha gjentagelsen av fjorårets Dagmar. Då flaksa platene rundt om i alle retningar og langt avgarde ( 3 - 400 meter). Var kun ei eg ikkje fekk levert på døra av kjekke bygdefolk som hadde sanka dei saman.
Så var det ei runde med påfyll av mat til fuglane. Har diverre ikkje godt nok kamera til å ta bilde av dei. Her er det beste eg fekk til av ein svarttrost : ) 

¤ ¤ ¤ 

Held på å vurdere nytt kamera ( har berre eit lite lommekamera ). Har du gode tips og råd om kamera, tek eg gjerne i mot : )

Ha ein lun god kveld, og nyt fortsatt fine romjulsdagar.

Helsing MarJE.


13 kommentarer:

 1. Hei!
  Ja det vart vinterleg no.... veit ikkje heilt om eg er så begeistra. Synest det var veldig fint slik som det var. Eit lite dryss er greitt men rennefok likar eg ikkje. Godt med julefri - eg har jobba i dag og så har eg fri nesten ei veke igjen.
  Lurt å pakke inn drivhuset så du slepp å springe på bygda etter plantene dine:)
  Når det gjeld kamera er eg vel ikkje så kompetent til å anbefale - eg har eit Nikon speilreflekskamera. Er forsåvidt fornøgd med det, einaste er at det er litt tungt å bere på.
  Fekk ei kjekk rumpeveske til det i julegåve så då vert det litt enklare å ha det med seg når eg går på tur.
  Ha ei fortsatt fin romjul!
  Klem frå Alva

  SvarSlett
 2. Det blir så fint når snøen legger seg! Flott vinterstemning ble det hos dere!

  Ønsker deg en fin 3.dagskveld!

  Klem Vivi

  SvarSlett
 3. Fine vinterbilder! Snø er pent, ja, og så blir det så lyst etterpå. Jeg har et Canon speilrefleks kamera som jeg bruker. Jeg er bare en amatør, for jeg kan ikke så mye om alt det tekniske. Men de tar fine bilder selv om fotografen er ubrukelig ;)
  Ha en fortsatt fin romjul, klem!

  SvarSlett
 4. Nesten like mykje snø i hagen din som her på fjellet :)
  Takk for koseleg kommentar til hyttejula vår. Det er tredje året me feirar her,
  Heilt frå den var ny.
  Akkurat no har farmor som prosjekt å få lisjepia til å ta smokk...
  Ho syg på den no, men smilte godt til den rare farmora som kom med noko slikt... Herleg !! Berre gle deg :)

  Romjulsklem

  SvarSlett
 5. Nydelige bilder fra hagen.Kan gdt forstå du har pakka inn drivhuset.
  best å være på den sikre siden.Jeg har også bare et lite kamera,så der kan jeg ikke gi råd.Eneste fordel med lite er at det er kjekt å putte i lomma på tur:)
  Lykke til med jakten på nytt kamera.Nyyyt fridager.Ha en fin kveld!

  SvarSlett
 6. Hei igjen!
  Det er eit Nikon D3000. Ikkje det at det seier meg so mykje for eg fekk det med husbonden då eg jubilerte for eit par år sidan. Men det er bedre enn det han har seier han så då må det vere ganske ok;)

  SvarSlett
 7. Stemningsfulle vinterblder fra hagen din. Jeg har Canon, speilrefleks, som jeg er veldig fornøyd med. Bør nok lese manualen mer grundig, fordi det er mange funksjoner jeg ikke bruker. Det er praktisk å kunne putte kameraet i lomma og det er jo, speilrefleks for stor til Jeg tror at du vil bli fornøyd uavhengig merke. Godt du har sikra drivhuset ditt. Ha det godt! Hilsen Anne

  SvarSlett
 8. Koselig vinterstemning hos deg :) Når det gjelder kamera så kommer det jo nye hele tiden, både speilrefleks og kompaktkamera. Jeg ville søkt opp tester på nett for å se hva som kommer best ut i forhold til dine behov? Lykke til og fortsatt god romjul!

  SvarSlett
 9. Så fine bilder=) Veldig koselig med snø i jula, men for min del kan den godt forsvinne etter jul!!! Håper dere koser dere i romjula=) Vibeke

  SvarSlett
 10. Så fine bilder. I går var det skikkelig ruskevær her, med vind og snø, så nå er det plutselig hvitt ute igjen. Og på vinduene!!! Er egentlig ikke så glad i vinteren, men i jula gjør det seg med litt snø!
  Har et Nikon kamera som jeg er fornøyd med, men synes ikke alltid at fargene blir helt riktige på nærbilder (ute) - der er faktsik mobilen min bedre. Men nå har ikke jeg satt meg inn i en brøkdel av finessene da.... - og kabelen er dessuten forsvunnet i oppussingen.
  Ønsker deg fortsatt fine romjulsdager,
  klem fra Lunalu

  SvarSlett
 11. Hei for tredje gong! ( Må vel vere rekord)
  Gratulerer så mykje som bestemor, MarJE! Såg flagget i dag og tenkte kanskje at det endeleg hadde skjedd noko:)) Så når du tipsa meg måtte eg inn og sjekke då veit du ;) Godt at det endeleg er overstått! Håper mor og barn(og besteforeldre)har det bra:))
  Forstår at eg har noko å sjå fram til(ikkje det at det er noko på gong altså....)
  Ha ei flott helg og kos dokke med den lille:))
  Kjempeklem frå Alva.

  SvarSlett
 12. Hei. Her hadde det snøa godt medan vi var på juletur. Men i dag regner det masse og veiene er såpeglatte. Så glad vi dro hjem i går.
  såg veldig idyllisk ut hos deg i går. Men det er vel mildt hos dere ogsåi dag. Du får nyte julefrien og håpe att det ikkje bli noen storm som raserer drivhus og hage i år. Fortsatt god romjul

  SvarSlett
 13. Det har vært koselig å bli kjent med deg i løpet av dette året! Ønsker deg en fin nyttårsfeiring og alt godt for 2013!

  SvarSlett